Gradonačelnik predstavio program obilježavanja Dana Distrikta
21.2.2017. "Program povodom obilježavanja 17 godina Brčko distrikta BiH počinje 2. i trajaće do 13. marta, sa svečanom akademijom kao centralnim događajem, na kojoj se očekuje veliki broj visokih zvanica iz javnog i političkog života BiH", rekao je na konferenciji za medije povodom predstavljanja programa Dana Distrikta gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora Siniša Milić.
2017-02-21-Dan-distrikta
Gradonačelnik Milić istakao je da je planiran niz manifestacija umjetničkog, zabavnog i sportskog karaktera a, kao i prethodnih godina, 7. marta biće održan koncert koji, osim Brčaka, uvijek okupi i veliki broj stanovnika iz drugih gradova. Ove godine nastupiće bend "Miligram".
"Tradicionalno će, po jedanaesti put, biti održan i festival "Dječja mašta može svašta", kojem se uvijek raduju naši najmlađi sugrađani i traži se mjesto više. Prvi put ove godine biće upriličen i izbor žene godine, u organizaciji JP "Radio Brčko", a naš grad će i ove godine biti domaćin finala Kupa BiH u ženskoj i muškoj odbojci. Iskreno se nadamo da će naši klubovi opet ponijeti titulu najuspješnijih", istakao je gradonačelnik.

On je istakao da konceptualno nema razlika u odnosu na obilježavanje godišnjice Brčko distrikta BiH u odnosu na prethodne godine.

"Na samom početku rada Organizacionog odbora tražio sam da se izmijeni koncept ali nismo imali vremena i kako mi je rečeno, zakonskih mogućnosti, ali to je zadatak za nas za naredni period, kako bi obilježavanje Dana Distrikta prilagodili trenutku i vremenu u kome se nalazimo. Vrlo je teško uvoditi promjene, ali se nadam da ću naići na podršku ostalih da, možda po uzoru na pojedine opštine, organizujemo aktivnosti humanitarnog karaktera", dodao je gradonačelnik Milić.

Za organizaciju obilježavanja 17 godina Brčko distrikta BiH biće utrošeno nešto više od 200 000 KM. U nizu sportskih manifestacija biće zastupljeni karate, košarka, odbojka, sjedeća odbojka, atletika, boks i mali fudbal. Prvi put biće organizovano Međunarodno plesno takmičenje u latinoameričkim i standardnim plesovima, a ljubitelji umjetnosti moći će da posjete izložbu slika u Galeriji „Likum“, promociju knjiga brčanskih pisaca, etno-izložbu i brojne druge manifestacije.

Preuzeto sa www.bdcentral.net
Poslednje vesti
Preuzmite aplikaciju
Facebook