Kako pomoći svom detetu u izboru fakulteta?
Završavanje srednje škole i upis na fakultet predstavlja, prema mnogim istraživanjima, jednu od ključnih vremenskih odrednica u životu. Odluka o izboru fakulteta nije samo važna za budućeg brucoša, već i za njegove roditelje. Najkompleksnije pitanje jeste – kako pomoći svom detetu da napravi ispravnu odluku?
Od naredne godine uvođenje fiskalizacije u Brčko distriktu BiH
5.7.2017. Direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH Mato Lučić rekao je danas na konferenciji za medije, održanoj s ciljem informisanja šire javnosti o procesu uvođenja fiskalizacije u distriktu Brčko, da ovaj sistem postoji u oba entiteta BiH te da našoj lokalnoj zajednici predstoji niz koraka kako bi sistem fiskalizacije mogao početi na vrijeme, kako je predviđeno Zakonom o fiskalnim sistemima, odnosno od 1. januara 2018. godine.
Održana 17. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH
5.7.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 17. redovnoj sjednici Izvještaj Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Službe za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina za prva tri mjeseca 2017. godine, kao i Pravilnik o zauzimanju javnih i drugih površina privremenim građevinama na području Brčko distrikta BiH.
Održan okrugli sto na temu "Mehanizam za borbu protiv korupcije u BiH"
3.7.2017. Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Brčko distrikta BiH, uz podršku Kancelarije EUD/EUSR i Misije OEBS-a u BiH, organizovala je za poslanike Skupštine Brčko distrikta BiH i ostale predstavnike vlasti i nevladinih organizacija okrugli sto na temu "Mehanizam za borbu protiv korupcije u BiH".
Supervizor za Brčko boravio u oproštajnom posjetu Distriktu
3.7.2017. Prvi zamjenik visokog predstavnika za BiH i supervizor za Brčko Bruce G. Berton, koji završava svoj mandat, boravio je danas u Brčkom u oproštajnom posjetu gradonačelniku Siniši Miliću i dogradonačelniku Anti Domiću.
„Omladinski pokret za preokret“ u posjeti gradonačelniku
23.1.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas u svom kabinetu s predstavnicima Udruženja „Omladinski pokret za preokret“, koji su ovom prilikom predstavili dosadašnje aktivnosti Udruženja kao i planove za dalji rad.
2017-02-23Omladinski_pokret_za_preokret
Članice „Omladinskog pokreta za preokret“ istakle su da je od formiranja Udruženja 2013. godine do danas realizovano niz projekata koji su bili usmjereni na mlade ljude, te kao vrlo značajnu istakle saradnju sa Centrom civilnih inicijativa u Sarajevu.
Gradonačelnik predstavio program obilježavanja Dana Distrikta
21.2.2017. "Program povodom obilježavanja 17 godina Brčko distrikta BiH počinje 2. i trajaće do 13. marta, sa svečanom akademijom kao centralnim događajem, na kojoj se očekuje veliki broj visokih zvanica iz javnog i političkog života BiH", rekao je na konferenciji za medije povodom predstavljanja programa Dana Distrikta gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora Siniša Milić.
2017-02-21-Dan-distrikta
Poznati profesor dr Nebojša Tasić u Kući zdravlja
Poštovani,
22.12.2016. godine u ZU specijalističkom centru "Kuća zdravlja" preglede obavlja
profesor dr Nebojša Tasić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog !
- HISPA CENTAR- centar za hipertenziju, prevenciju srcanog i mozdanog udara,
- Pregled (EKG, UZ, evaluacija sa farmakološkom i nefarmakološkom terapijom, dijeta),
- Holter EKG,
- Holter krvnog pritiska,
- Konsultacije.
Pregled interniste hematologa
Poštovani građani!
U ZUSC "Kuća zdravlja" počinje da ordinira univerzitetski profesor, specijalista hematologije!
Hematologija
Hematologija je nauka interne medicine koja se pretežno bavi proučavanjem krvi, poput urođenim i stečenim poremećajima krvi, poremećajem zgrušavanja krvi i malignim bolestima krvi. Ime hematologije potiče iz grčkog jezika (haima = krv, logos = reč).
1
2
Sledeća >>
Preuzmite aplikaciju
Facebook