Bosna Plod
0
0
Bosna Plod
Bosnaplod d.d. Brčko ima 68 godišnju tradiciju u proizvodnji i preradi voća i predstavljao je jednog od lidera na regionalnom tržištu. Pogođena ekonomskom krizom kompanija je promjenila vlasničku strukturu 2015. godine i prilivom svježeg kapitala i kvalitetnog rukovodstva značajno unaprijedila proizvodne kapacitete, osavremenila sopstvene plantaže i definisala ambicioznu i perspektivnu viziju i misiju vodeći računa o ekologiji i zaštiti životne sredine.

Misija kompanije je potrošačima na domaćem i inostranom tržištu ponuditi širok asortiman kvalitetnih proizvoda dobijenih primjenom najsavremenijih tehnologija u preradi voća po najvišim svjetskim standardima, zadovoljiti potrebe, želje i očekivanja potrošača i egzistirati radi dobrobiti cijele društvene zajednice.

Vizija:

Povret liderske pozicije na polju prehrambene industrije, kako na domaćem, tako i na svjetskom tržištu.

Drugi bitan aspekt vizije Bosnaploda je da kroz kooperantsku saradnju i politiku zapošljavanja pruži egzistenciju, direktno i indirektno, za 20.000 ljudi.

Vizija firme Bosnaplod je da učvrsti poziciju najvećeg, najkvalitetnijeg i najboljeg prerađivača voća i povrća i proizvođača sokova u BiH i regionu.

Kompanija je smještena u voćarskom kraju gdje može obezbjediti većinu sirovina u prečniku od 100km. Jedan od najbitnijih faktora za uspješnu proizvodnju je zdravstveno ispravan proizvod koji će biti usklađen sa međunarodnim standardima kvaliteta. Preduslov za zdravstveno ispravan proizvod je kvalitetna sirovina za koju su propisani interni standardi kvaliteta.

Iz širokog spektra proizvoda naročito se izdvajaju:

- Poluproizvodi dubokozamrznute šljive, višnje i maline
- Pekmez od šljive i niskokalorični pekmez od šljive
- Marmelada od šipurka
- Miješana marmelada
- Džem od višnje
- Prirodni, cijeđeni sokovi od višnje i jabuke
- Suhe šljive sa i bez koštice
Pročitaj više