Auto servis Ljubo
0
0
Auto servis Ljubo
U Auto Servis LJUBO obavljaju gotovo sva ispitivanja vezana uz pronalaženje kvara na vozilu (dijagnostika), te njihovo uklanjanje.
Ovdje se naravno mogu obaviti i svi automehaničarski radovi; izmjena ulja, remenja..., servis kompletnog vozila, generalno uređenje motora, punjenje i dezinfekcija klime, montaža i balansiranje guma, ultrazvučno čišćenje brizgaljki, priprema za tehnički pregled, te mnogi drugi popravci. Osim uslužne djelatnosti, u autoservisu se mogu kupiti i autodijelovi, gume, akumulatori, i dr.

Smatramo da višegodišnje iskustvo ne predstavlja najbitniji faktor za uspešno bavljenje ovim poslom. U skladu sa razvojem auto industrije i čestu pojavu novih modela automobila, veliku pažnju posvećujemo ulaganju u tehničku opremljenost servisa i nadogradnju znanja naših zaposlenih.
Ipak, ono što možemo reći na osnovu iskustva, da je često za ispravnost vozila najbitnije REDOVNO održavanje. Pod tim podrazumevamo:
• zamenu filtera i ulja, na preporučenoj kilometraži (najčešće 10.000km)
• redovnu proveru tečnosti (antifriz, koč.tečnost, ulje u mjenjaču...)
• provera kočionog sistema (zamjena potrošenih disk pločica, paknova, kočionih diskova, kočionih cilindara, sajle ručne...)
• veliki servis (zamjena svih kaiševa, španera i vodene pume) na određen broj pređenih km (prva zamjena od 90.000-120.000km, druga 60.000-90 000km, u zavisnosti od modela automobila i preporuke proizvođača)
• Čišćenje dizni, klapne, AGR ventila (čest uzrok loših performansi, slabije vuče, problema sa paljenjem, a najčešće posljedica lošeg kvaliteta goriva na našem tržištu)
• Zamjena seta kvačila (lamele, korpe i druck lagera). Interval zamene najčešće zavisi od samog vozača i individualnog načina vožnje.

Takođe radimo sve popravke vezane za motor i mjenjač.
Savremena, kompijuterska autodijagnostika je neizostavna u pronalaženju kvarova i grešaka u elektronskim sistemima, ali je njihovo odklanjanje posao našeg osoblja. Posebno smo ponosni na veliki broj riješenih "slučajeva" nestandardnih kvarova, kada smo na djelu pokazali spoj iskustva, znanja i moderne tehnologije.

DIJAGNOSTIKA:
Skoro svako vozilo danas ima ugrađen neki elektronski sistem koji zahteva kompjutersko pronalaženje greške ili kvara na automobilu. Prilikom nastanka kvara elektronski sistem pamti informaciju kao grešku, i povezivanjem vašeg automobila na dijagnostički uređaj, naš serviser će imati tačnu informaciju o kvaru.
Ovaj uređaj omogućava čitanje memorijskih grešaka i osnovna podešavanja na sistemima za ubrizgavanje i paljenje kod svih bezninskih i dizel motora, instrument tablama, klima uredjajima, automatskim tip tronic menjačima, ABS sistemu, vazdusnim jastucima i ostalim elekstronskim uređajima. Omogućene su i druge funkcije kao što su adaptacija novih dijelova (instrument table, imobilajzera, ključeva...), resetovanje servisnih intervala...
AUTO KLIME
Danas, svako vozilo, kao dio standardne opreme, poseduje auto klimu. Da li ste razmišljali o tome, kako bi se osjećali u saobraćajnoj gužvi na +35ºc, bez (ispravne) auto klime u vašem vozilu? Neugodna, ali česta situacija! Većina o tome razmišlja, tek kad im se dogodi.
Ispravnost auto klime na vašem vozilu, zahtjeva njeno redovno održavanje.
U redovan servis auto klime spada zamjena freona, kao i ulja u kompresoru. U našem servisu, ova usluga se vrši mašinski. Posedujemo mašinu, prilagođenu za vozila koja koriste freon R-134 (uglavnom sva vozila proizvedena posle 1995. god). Nakon izvršene zamene freona i ulja, vrši se provera sistema, u cilju pronalaženja potencijalnih mjesta curenja freona. Punjenje freonom vrši se samo u slučaju kada je sistem u potpunosti ispravan.
Takođe vršimo otklanjanje svih eventualnih kvarova i zamjenu svih dijelova auto klime.
Servis auto klime se preporučuje na svake dvije godine, za vozila stara do pet, i svake godine za vozila veće starosti. U svakom slučaju, dobro je, pred početak perioda vrućina, provjeriti stanje freona.
Redovnim održavanjem auto klime, omogućava se njen ispravan rad, što podrazumeva čist i svjež vazduh u kabini. Takođe, zamenom ulja u kompresoru, sprečavaju se kvarovi većih razmera.
Za otklanjanje prašine, masnoće, nikotina, neprijatnih mirisa, bakterija i mirkoba, posedujemo aparat kojim se vrši dezinfekcija sistema.

CENTRIRANJE TRAPA
Centriranje (reglaža) trapa na vašem vozilu je neophodna kako zbog vaše sigurnosti, udobnosti vožnje, tako i zbog vaših pneumatika. Podešavanjem trapa na fabricke mjere se postiže stabilnost i racionalna potrošnja pneumatika kao i goriva.
Pojava istrošenosti gazeće površine pneumatika može da ukazuje na dotrajalost pneumatika, na neodgovarajući pritisak u pneumatiku, na neodgovarajuću geometriju točka, na loše centriranje trapa ili na neizbalansiranost točka. Svaka od ovih pojava zahteva hitno preduzimanje korektivnih mera radi obezbeđenja aktivne bezbednosti vozila.
Centriranje trapa je baziran na geometrijskoj voznoj osi. Pomoću preglednih grafika operater upoređuje aktuelne i referentne vrednosti.
Aparat za centriranje trapa koristi savremeni integrisani video sistem kamera pomoću kojih pravi matematički model vozila, određuje položaj svakog točka u trodimenzionalnom prostoru i izračunava vrednosti trapa nezavisno u odnosu na osu rotacije.
Centriranje trapa se preporučuje nakon bilo kakvog rada na trapu kao sto je zamena opruga (koje uvijek treba mijenjati u paru), amortizera, spona, oscilirajućih ramena, letve volana.U našem servisu možete popraviti havarisano vozlo, zameniti oštećene delove karoserije, prepraviti i modifikovati karoserijske delove, ofarbati i lakirati kompletan automobil, njegove delove, detalje eksterijera ili enterijera vozila.
Nudimo Vam sve vrste autolimarskih usluga
- Popravka havarisanih vozila
- Preuređivanje i limarske prepravke karoserije
- Popravka i zamena oštećenih delova karoserije
- Razvlačenje i vraćanje na meru teže havarisanih vozila
- Popravka branika i plastičnih delova
Posedujemo profesionalne alate i sto za razvlačenje vozila tzv. panter, kao i alat za izlačenje deformacija na duplom limu.
Možemo da uradimo sve vrste farbarsko - lakirerskih usluga.
- Farbanje vozila u komori
- Standardno i višebojno farbanje vozila i detalja
- Farbanje alu felni
- Farbanje detalji eksterijera i enterijera

Radimo sa najkvalitetnijim bojama i materijalima na tržištu, a za sve radove dajemo garanciju.


Pročitaj više